(FOTO) În sectoarele Chișinăului au fost instalate corturi anti-COVID-19 pentru testarea cetățenilor

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 24 ianuarie, 2022, 15:52

Luni, 24 ianuarie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU)) a instalat corturi anti-COVID-19 în sectoarele municipiului Chișinău. Astfel, începând cu ziua de astăzi și pe parcursul următoarelor zile, 16 puncte anti COVID vor funcționa în preajma instituțiilor medico-sanitare publice din capitală.

Corturile sunt amplasate în preajma Centrelor Medicilor de Familie situate pe următoarele adrese: str. Titulescu 37, Independenţei 28, bd. Dacia 5/2 b, I. L. Caragiale 2, I. Creangă 24, I. L. Caragiale 1, P. Movilă 6, Chişinău, str. 31 august 63, str. V. Dokuceaev 11 A, str. Vadul lui Vodă 80, str. Voluntarilor 3, str. Uzinelor 23, str. Socoleni 19, Rareş 32, str. M. Costin 17/1.

Aici, angajații IGSU vor asigura testarea pacienților cu simptome SARS-COV-2 la indicația medicilor de familie. De asemenea, salvatorii vor informa cetățenii despre riscurile infectării cu coronavirus în cazul nerespectării prescripțiilor medicilor, dar și vor distribuie pliante informative cu măsurile de siguranță personală și necesitatea imunizării.

Corturile vor activa zilnic.

Activitatea desfășurată de IGSU a fost organizată cu scopul acordării suportului sistemului medical pentru a asigura testarea mai eficientă a cetățenilor la COVID în condiții de siguranță.

Totodată, pe parcursul zilelor de weekend salvatorii au efectuat măsuri de informare a populației despre importanța respectării regulilor de siguranță personală, dar și necesitatea vaccinării anti-COVID pe cele mai aglomerate străzi din capitală în preajma Pieței Centrale din mun. Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X