(VIDEO, DOC) Avocații renunță la grevă, însă amenință cu una nouă: „O încăpățânare nejustificată”

Autor: , in Actualitate / 24 ianuarie, 2022, 21:01

Uniunea Avocaților din Republica Moldova a decis încetarea acțiunilor de protest începând cu 25 ianuarie. Anunțul a fost făcut luni, 24 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele Uniunii, Dorin Popescu.

Reprezentantul avocaților s-a arătat dezamăgit de faptul că Parlamentul a modificat Lega cu privire la avocatură, dar și de votarea amendamentului propus de Olesea Stamate, care presupune că avocații vor putea fi cercetați penal în anumite cazuri, fără a fi nevoie de aprobarea Uniunii Avocaților: „O încăpățânare nejustificată”.

„Am înaintat o solicitare atât Parlamentului, cât și Comisiei juridice, numiri și imunități și Ministerului Justiției să organizăm împreună grupuri de lucru ca să finisăm aprobarea normelor ce țin de exercitarea profesiei de avocat. Având deschiderea autorităților de profil astăzi, 24 decembrie, Consiliul Uniunii Avocaților din R. Moldova, a hotărât încetarea acțiunilor de protest începând cu 25 ianuarie”, a declarat Dorin Popescu.

„În cazul în care solicitările emise de avocați vor fi ignorate de către autorități, Uniunea Avocaților anunță că își rezervă dreptul de a reveni la grevă”, a precizat acesta, menționând că este o măsură extremă.

Citește și: Amendamentul Stamate a rămas în vigoare! Votat în Parlament: Avocații pot fi reținuți fără acordul UAM, în anumite cazuri

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X