Numele celor șapte candidați la funcția de Avocat al Poporului admiși la proba interviului, confirmate oficial

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 25 ianuarie, 2022, 12:42

Reprezentanții Parlamentului au publicat numele celor șapte candidați la funcția de Avocat al Poporului care au fost admiși la proba interviului, după ce decizia a fost luată de membrii Comisiei speciale, care s-au întrunit în ședință închisă, desfășurată în regim online.

Astfel, la proba interviului au fost admise următoarele persoane: Violeta Gașițoi, Teodor Cârnaț, Ilie Rotaru, Emanoil Ploșnița, Ceslav Panico, Alexandru Zubco și Evghenii Goloșceapov.

Proba interviului va avea loc la data de 31 ianuarie 2022, la ora 09:30. Potrivit Regulamentului de desfășurare a concursului, Secretariatul Parlamentului va asigura înregistrarea video a interviurilor, care va fi publicată după finalizarea probei.

Ulterior, candidații vor fi evaluați de toți membrii Comisiei speciale. Doi dintre ei, care vor obține cel mai mare punctaj, vor fi prezentați plenului Parlamentului. Candidatul, care va obține votul majorității deputaților aleși, va fi numit în funcția de Avocat al Poporului.

Funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă după ce, la data de 9 decembrie 2021, deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag.

Deputații au votat în cadrul ședinței Parlamentului de joi, 9 decembrie, demisia Nataliei Moloșag din funcția de Avocată a Poporului, urmare a cererii de demisie, fără a fi luată în calcul solicitarea anulăriii cererii de demisie.

Cu votul a 82 de deputați a fost adoptată hotărârea privind încetarea mandatului Nataliei Moloșag, la distanță de o oră de când ultima a anunțat că a solicitat anularea cererii de demisie.

Proiectul de hotărâre mai prevede că funcția de Avocat al Poporului rămâne vacantă. Totodată, până la numirea de către Parlament a altei persoane în funcția dată, interimatul va fi preluat de Maia Bănărescu, Avocat al Poporului pentru Drepturile Copilului.

Vezi și: Schimbare de macaz. Avocata Poporului, Natalia Moloșag a solicitat anularea cererii de demisie

Precizăm că, Avocata Poporului, Natalia Moloșag, a solicitat anularea cererii de demisie, joi, 9 decembrie, după ce în data de 2 decembrie, a depus cerere de demisie în Parlamentul Republicii Moldova.

Natalia Moloșag a depus cerere de demisie, la o zi după ce a venit cu justificări privind scandalul iscat privind apariția sa în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog – un bărbat pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism.

Ea califică informația ajunsă în spațiul public drept o răzbunare din partea colegilor din cadrul Oficiul Avocatului Poporului, care i-ar dori plecarea din funcție în urma controlului inițiat în cadrul instituției.

Șefa Oficiului Avocatului Poporului a explicat că, în 2018, după ce Dumitru Godorog a ieșit din închisoare, l-a angajat în Cabinetul Avocatului Natalia Moloșag, iar la 23 septembrie curent, după preluarea mandatului de Avocat al Poporului, pentru a „continua colaborarea” a încheiat un contract de prestare servicii cu titlu gratuit prin care bărbatul îi asigura securitatea și fiind și în calitate de șofer.

Natalia Moloșag justifică prezența lui Dumitru Godorog, anterior apărat de ea în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism, la evenimente publice prin faptul că a dorit să-l ajute să se reîncadreze în societate odată cu ispășirea pedepsei.

Vezi și: Primele declarații ale lui Dumitru Godorog, implicat în „scandalul” cu Natalia Moldoșag: Nu cred că prezența mea a afectat imaginea Oficiului Avocatului Poporului

„Pe parcursul a trei ani de zile, domnul Godorog s-a manifestat ca o persoană responsabilă, integră și empatică care mereu a dat dovadă de compătimire. În ce măsură a fost corect sau nu din partea mea, rămâne de văzut. Mi-am asumat acest lucru și consider i-am dat acestei persoane o șansă la reabilitare, la resocializare și la reintegrare”, a mai spus Moloșag.

Totodată, Moloșag a negat zvonurile precum că ar avea o relație amoroasă cu fostul său client Dumitru Godorog.

Detalii la acest subiect: Voluntariat în calitate de șofer și bodyguard. Moloșag, despre apariția lui Godorog la evenimente publice și activitatea acestuia în cadrul Oficiului Avocatului Poporului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X