„Război nu va fi”, susține ex-premierul Sturza: „Ar însemna sfârșitul lui Putin și dezintegrarea Rusiei”

Autor: , in Politic / 25 ianuarie, 2022, 23:08

Un eventual atac al Rusiei în Ucraina ar însemna „sfârșitul lui Putin și dezintegrarea Rusiei, așa cum o știm noi azi”. De această părere este fostul premier Ion Sturza, care afirmă că în prezent există un „război hibrid”, așa cum îl numesc unii – războiul nervilor, intimidărilor, trișărilor, falsurilor, însă doar psihologic – „fără tancuri, rachete, morți și răniți fizic”.

„Acesta e și scopul – să îndobitocească. Să poată să manipuleze. Unii se opun, răspândind… alte falsuri. Alții profită și ies în față – „V-am spus eu”!

Rușii înșiși (când spun „rușii” mă refer la conducerea lor politică și militară) s-au băgat în colț ca șobolanul din renumita scenă descrisă în cartea biografică a lui Vladimir Putin. Și contraatacă, deocamdată, verbal. Vor trece la acțiuni militare concrete? Nu vor trece! Un război, fie și limitat în Ucraina, ar însemna mii de „gruz 200” (sicrie) răspândite în toată țara, în fiecare oraș, sat. Ar însemna sfârșitul lui Putin și dezintegrarea Rusiei, așa cum o știm noi azi. Își dorește așa ceva V.V.? Nu cred. După exemplele din Belarus și Kazahstan, el are altă problemă, cu „succesorul”, a scris Sturza pe Facebook.

„Așa că mă dau și eu cu părerea (fiind întrebat la fiecare pas): război „fierbinte” nu va fi. Între timp, comercianții cu armament, „Gazprom”-ul și companiile energetice americane își fac plinul…

P.S. În treacăt fie spus, SUA au anunțat că nu mai susțin construcția gazoductului inițiat de Israel, Cipru și Grecia, care ar putea aduce gaz din Mediterană în Europa. Cică e periculos pentru mediu. Unii ar zice că e periculos pentru gazul de șist din America. Nimic personal, doar Realpolitik…”, a mai scris acesta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X