Dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției 5: Damir și Cojocaru au fost eliberați din Penitenciarul nr. 13

Autor: , in Actualitate / Social / 26 ianuarie, 2022, 15:04

Președintele FEA, Dorin Damir, dar și șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, au fost eliberați din Penitenciarul 13, în urma unei decizii a magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Ambii sunt cercetați pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției 5.

„Judecătorii respins demersurile procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului în privința a doi inculpați pe dosarul angajărilor fictive în fosta Direcție nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratul General al Poliției al MAI”, au precizat reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Astfel, în privința președintelui asociației FEA, magistrații au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, deși procurorii solicitaseră menținerea arestului preventiv.

În privința lui Valeriu Cojocaru a fost dispus controlul judiciar pentru 60 de zile.

„Deocamdată, instanța a pronunțat doar dispozitivul deciziei, fără partea motivantă. Totuși, potrivit legii, procurorii sunt în imposibilitate să o conteste la Curtea de Apel”, a subliniat PCCOCS.

Precizăm, anterior ședința de judecată a fost amânată din motivul lipsei avocaților care declaraseră grevă.

Menționăm, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, inculpații se prevalează de prezumpția nevinovăției.

Detalii la acest subiect: Dosarul Direcției 5 a MAI: Damir, Pînzari și Cojocaru vor apărea pe banca acuzațiilor. Cinci capete de acuzare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X