Ministerul Sănătății: În raionul Orhei a crescut semnificativ numărul de infectări cu COVID-19

Autor: , in COVID-19 / 27 ianuarie, 2022, 18:18

În raionul Orhei se atestă o creștere semnificativă a cazurilor noi de infectare cu COVID-19, în ultimele două săptămâni, arată datele Centrului de Sănătate Publică (CSP) Orhei, care monitorizează zilnic situația epidemiologică din teritoriu.

Vezi și: REPORTAJ VIDEO. Elevii raionului Orhei au mers la ore, deși cei din restul raioanelor au avut lecții online

Potrivit datelor Ministerului Sănătății (MS), doar în perioada 24-26 ianuarie, în raionul Orhei au fost confirmate 290 de cazuri de COVID-19, dintre care 29 – în rândul copiilor.

Mai mult, în raionul Orhei a fost instituit pragul de alertă roșu, la 24 ianuarie fiind înregistrată o incidență de 258 de cazuri la 100 mii populație. În total, cod roșu este stabilit în 19 localități din raionul Orhei.

Potrivit datelor CSP Orhei, la 26 ianuarie, cazuri de COVID-19 sunt confirmate în 23 de instituții de învățământ general, unde sunt infectați 47 de elevi și 33 de cadre didactice/personal auxiliar. Totodată, în autoizolare sunt peste 600 de elevi din instituțiile menționate.

Citește și: Guvernul spune că decizia CTESP Orhei este ilegală, iar autoritățile locale rămân pe poziție: „Când vom vedea o decizie a instanței de judecată, atunci ne vom conforma”

Potrivit MS, în perioada 17 ianuarie – 23 ianuarie curent au fost confirmate 299 de cazuri noi de COVID-19, mai mult comparativ cu perioada 10 ianuarie –16 ianuarie curent, când au fost confirmate 128 de infectări.

„Ministerul Sănătății îndeamnă Administrația Publică Locală (APL) a municipiul Orhei să respecte toate măsurile impuse la nivel național prin hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) nr. 2 din 20 ianuarie 2022, pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a ne întoarce toți împreună cât mai curând la normalitate”, se arată într-un comunicat al MS.

Vezi și: Constările IGP și prescripțiile înaintate autorităților locale, după deciziile aprobate de CTESP Orhei și declarate nule de Guvern

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X