„Ne amintim și onorăm memoria milioanelor de victime”. Șefa adjunctă a misiunii diplomatice a SUA la Chișinău, mesaj de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Autor: , in Actualitate / Politic / 27 ianuarie, 2022, 11:51

Șefa adjunctă a misiunii diplomatice a SUA la Chișinău, Laura Hruby, a venit cu un mesaj cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist Auschwitz şi, totodată, de la înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

„Astăzi, când comemorăm eliberarea lagărului nazist Auschwitz-Birkenau acum 77 de ani, ne aducem aminte și onorăm memoria milioanelor de victime ale Holocaustului. Azi vorbim public din cauza și în pofida ororii față de amploarea crimei împotriva romilor, catolicilor, disidenților politici, comunităților LGBTQI+, și mai ales – a evreilor”, a declarat Laura Hruby.

Șefa adjunctă a misiunii diplomatice a SUA la Chișinău a subliniat că în ziua de 27 ianuarie, ne amintim de Holocaust și ne angajăm din nou în lupta continuă împotriva discriminării și a urii.

„Noi nu putem privi în altă direcție și nu putem să tăcem. În schimb, trebuie să privim istoria în față și să ne asigurăm că „niciodată din nou” rămâne un angajament solemn al umanității și nu doar un slogan.În această zi, ca în fiecare zi, ne amintim de Holocaust și ne angajăm din nou în lupta continuă împotriva discriminării și a urii”, a mai spus Laura Hruby.

Astăzi se împlinesc 77 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare nazist Auschwitz şi, totodată, de la înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X