Reacția ANI privind perchezițiile efectuate la domiciliul șefei instituției, dar și la sediul Autorității

Autor: , in Actualitate / Social / Uncategorized / 27 ianuarie, 2022, 14:29

Responsabilii de la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) au emis o notă informativă prin care anunță că acțiunile desfășurate joi dimineață, 27 ianuarie, de către procurorii anticorupției la domiciliul președintei instituției și la sediul Autorității sunt efectuate în cadrul unui proces penal care a fost pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public.

În nota emisă se menționează că faptele și circumstanțele care i se încriminează președintei ANI, dar și instituției, au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control

„Autoritatea Națională de Integritate (ANI) precizează că acțiunile desfășurate astăzi de căre procurorii anticorupției la domiciliul președintei ANI și la sediul Autorității sunt efectuate în cadrul unui proces penal care a fost pornit în rezultatul informațiilor anterioare apărute în spațiul public. Aceste fapte și circumstanțe, care i se încriminează președintei ANI, dar și instituției, au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control, Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică, care au concluzionat că nu există încălcări”, menționează responsabilii ANI.

„În cadrul acestui proces penal, președintei ANI nu i s-a atribuit vreo calitate procesuală și nici nu i s-a formulat careva acuzații concrete sau personale. ANI și Președinta ANI au colaborat cu procurorii și au pus la dispoziția acestora toate actele și documentele necesare. Rodica Antoci a rămas la birou și își continuă atribuțiile de serviciu. Cu mai multe detalii vom reveni după finalizarea anchetei”, au conchis responsabilii din cadrul ANI.

Procurorii au efectuat joi, 27 ianuarie, percheziții la domiciliul președintei Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de procurora de la Procuratura Generală, Mariana Cherpec, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media.

„Confirmăm efectuarea perchezițiilor, dar nu putem oferi mai multe detalii pentru a nu periclita mersul anchetei”, ne-a spus procurora Mariana Cherpec.

Descinderile sunt efectuate de către procurorii anticorupție.

Acțiunile ar avea loc în cadrul uunui dosar penal în care, potrivit surselor deschide.md, Rodica Antoci ar fi suspectată de îmbogățire ilicită și fals în declarația de venituri și proprietăți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X