Procuratura Anticorupție anunță că a terminat urmărirea penală în privința lui Igor Popa. Cinci capete de acuzare

Autor: , in Actualitate / Justiție / 28 ianuarie, 2022, 17:51

Procurorii anticorupție anunță că au terminat urmărirea penală în cauza penală privind învinuirea procurorului-șef suspendat al Oficiului Ciocana municipiul Chișinău, Igor Popa, căruia i se impută săvârșirea a cinci capete de acuzare de fals în declarația de avere.

Astfel, procurorul Igor Popa este învinuit de faptul neincluderii intenționate a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018-2020, precum și la eliberarea și ulterior angajarea în funcție din ianuarie 2020, privind imobilele deținute de concubina acestuia, care reprezentau spațiul comun locativ, date care era obligat să le prezinte ținând cont de prevederile Legii 133/2016 privind declararea averii și intereselor personale.

Concomitent, în procesul punerii sub învinuire, în privința lui Igor Popa a fost aplicată măsura sub formă de obligare de a se prezenta în fața instanței de judecată.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție au subliniat că în procedura procurorilor anticorupție în proces de investigare se află o altă cauză penală pornită în privința procurorului-șef suspendat al Oficiului Ciocana municipiul Chișinău, învinuit pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune prevăzută de art. 330/2 din Codul penal.

„În cadrul acestei cauze penale, la moment a fost dispusă efectuarea expertizei, a comisiilor rogatorii și a altor acțiuni relevante pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului, care necesită un termen mai îndelungat de realizare, despre rezultatul cărora vom informa suplimentar opinia publică”, au precizat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Procuratura Anticorupție a menționat că â, la această etapă, urmărirea penală este completă, sunt administrate probe suficiente, concludente și relevante în vederea întocmirii rechizitoriului și expedierii dosarului penal în instanța de judecată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X