Socialiștii și-au ales conducerea: Noua componență a Comitetului Executiv al PSRM

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 ianuarie, 2022, 14:50

Consiliul Republican al PSRM s-a reunit sâmbătă în ședință, unde a ales componența Comitetului Executiv. Potrivit noului statut, Comitetul Executiv este organul colegial de conducere al formațiunii pentru un mandat de patru ani. Din componența noului organ de conducere al PSRM fac parte Vlad Batrîncea, Olga Cebotari, Grigore Novac, Adela Răileanu și Maxim Lebedinschi.

La rândul său, Comitetul Executiv l-a ales pe Vlad Batrîncea în calitate de Secretar Executiv al PSRM.

„Membrii Consiliului Republican au făcut o analiză a situației social-politice din țară și au exprimat îngrijorări profunde în legătură cu numeroasele crize prin care trece Republica Moldova. Sărăcirea rapidă a populației este rezultatul principal al unui an de președinție a Maiei Sandu și a mai bine de jumătate de an de guvernare a actualului regim, care a capturat întreaga putere în stat.

Criza energetică, care a dus la dublarea sau chiar triplarea facturilor consumatorilor finali de gaz natural și creșterea semnificativă a facturilor la agentul termic, precum și scumpirea cărbunilor, lemnelor de foc, reprezintă o lovitură dură aplicată de regimul de la guvernare întregii societăți. Scumpirile zilnice ale benzinei și motorinei s-au transformat într-un adevărat „serial de groază” pentru cetățenii noștri, care privesc cu multă îngrijorare la ziua de mâine. Scumpirea tuturor produselor, inclusiv a celor de primă necesitate, pâinea și lactatele, a înregistrat cote pe care Moldova nu le-a mai văzut din anii 90 ai secolului trecut”, se arată într-un comunicat al PSRM.

„Vorbitorii au mai subliniat că actuala guvernare iresponsabilă a scăpat de sub control și criza pandemică, fiind înregistrat cel mai înalt val de infectări în ultimii doi ani. Actuala guvernare a demonstrat întregii țări că este capabilă să „conducă eficient” doar pe Facebook, iar în realitate este cea mai dezastruoasă conducere pe care a avut-o Republica Moldova de la independență”, se mai arată în comunicat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X