Ședință a Consiliului Suprem de Securitate pe tema economiei, tendințelor și provocările anului 2022

Autor: , in Politic / 31 ianuarie, 2022, 18:45

Președinta Maia Sandu a convocat luni Consiliul Suprem de Securitate (CSS). Potrivit Președinției, tema centrală a ședinței a fost situația macroeconomică curentă, precum și principalele tendințe și provocări ale anului 2022.

Membrii CSS au ascultat raportul Băncii Naționale a Moldovei, instituție care este responsabilă prin lege pentru asigurarea stabilității prețurilor.

„Majorarea prețurilor la nivel internațional e o cauză obiectivă pentru creșterea prețurilor în țara noastră, însă trebuie folosite toate instrumentele legale pentru a tempera această tendință”, a spus șefa statului în cadrul ședinței.

Drept urmare, CSS a recomandat Băncii Naționale să analizeze efectele intervențiilor sale de până acum și să le corecteze, atunci când acestea nu sunt eficiente. Între timp, Guvernul urmează să continue politica de susținere a categoriilor cele mai afectate de creșterea prețurilor.

„Executivul urmează să vină cu resurse suplimentare, la cele deja alocate pentru creșterea pensiilor și a compensațiilor la plata resurselor energetice, pentru a ajuta cetățenii să treacă mai ușor prin această criză. La fel, Guvernul trebuie să continue reformele destinate îmbunătățirii mediului de afaceri pentru a asigura o creștere economică robustă și incluzivă”, a declarat șefa statului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X