(VIDEO) De la mic la mare, ucrainienii sunt instruiţi de trupele speciale. Valentina, 79 de ani: „Nu vreau să-mi pierd țara, oraşul meu”

Autor: , in Externe / 14 februarie, 2022, 18:30

Membri ai forţelor speciale ucrainene au organizat duminică un antrenament militar pentru locuitorii din Mariupol pentru a-i învăţa tehnici de autoapărare în cazul unui atac din partea Rusiei, relatează AP, citată de Mediafax.

Batalionul, parte a Gărzii Naţionale ucrainene, i-a instruit pe rezidenţi să asambleze şi să dezasambleze o armă, să încarce muniţia şi să tragă la ţinte.

O femeie în vârstă de 79 de ani, Valentina Konstantynovska, spune că vrea să fie pregătită să îşi apere familia în cazul unei invazii ruseşti. „Nu vreau să-mi pierd ţara, oraşul meu”, a adăugat ea.

Rusia neagă că intenţionează să invadeze, dar poziţionat mai mult de 100.000 de soldaţi în apropierea graniţei ucrainene şi a trimis trupe în Belarus, încercuind Ucraina pe trei părţi.

Oficialii americani spun că acumularea a ajuns la un punct în care Rusia ar putea invada pe în orice moment.

Ca un semn că oficialii americani se pregătesc pentru cel mai rău scenariu, Statele Unite au anunţat că intenţionează să evacueze cea mai mare parte a personalului de la ambasada din capitala ucraineană. Marea Britanie s-a alăturat altor naţiuni europene, îndemnându-şi cetăţenii să părăsească Ucraina.

Unul dintre membrii unităţii, Kyrylo Berkal, a declarat că evacuarea diplomaţilor a fost o decizie corectă, deoarece situaţia va fi „periculoasă pentru ei”.

Cu toate acestea, el a adăugat că oamenii nu ar trebui să intre în panică, deoarece aliaţii vor continua să ajute ţara.

„Mesajul meu este că trebuie să facem mai multe acţiuni pentru a opri împreună invazia rusă”, a spus Berkal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X