După SUA și Marea Britanie, și Germania le cere cetăţenilor săi să părăsească imediat Ucraina

Autor: , in Externe / 19 februarie, 2022, 19:20

Ministerul de Externe de la Berlin le-a cerut sâmbătă cetăţenilor germani să părăsească imediat Ucraina şi să evite orice deplasare în această ţară, în contextul creşterii tensiunilor ruso-ucrainene, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

„Cetăţenii germani sunt îndemnaţi să părăsească Ucraina acum”, a transmis Ministerul de Externe.

„O confruntare militară este posibilă în orice moment”, a avertizat diplomaţia germană.

În paralel, compania aviatică germană Lufthansa, cea mai mare din Europa, a anunţat că de luni îşi suspendă zborurile spre Kiev şi Odessa, până la sfârşitul lunii februarie.

„Securitatea pasagerilor şi a membrilor noştri de echipaj este prima noastră prioritate”, a declarat un purtător de cuvânt.

El a precizat că zborurile planificate sâmbătă şi duminică vor continua să opereze, pentru a permite plecarea celor care doresc.

Lufthansa va continua să asigure legături cu oraşul Lvov, în estul Ucrainei, a adăugat purtătorul de cuvânt.

La rândul său, Franţa le recomandă de sâmbătă tuturor cetăţenilor săi „a căror şedere în Ucraina nu are un motiv imperios să părăsească această ţară”, iar celor care se găsesc în zonele cele mai expuse riscului de război – Harkov, Lugansk, Doneţk, Dnipro – să plece „fără întârziere”.

Şi alte ţări, printre care SUA şi Marea Britanie, le-au cerut cetăţenilor lor să părăsească de îndată teritoriul Ucrainei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X