Liderii separatişti din Doneţk şi Lugansk au ordonat mobilizarea generală

Autor: , in Externe / 19 februarie, 2022, 12:29

Liderii regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei au ordonat o mobilizare militară generală, acţiune care are loc pe fondul unei creşteri a violenţelor în regiunea devastată de război, de care Occidentul se teme că ar putea fi folosită ca pretext pentru o invazie din partea Rusiei.

Denis Puşilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Doneţk, o regiune separatistă din Ucraina, a afirmat că forţele din regiunea sa au împiedicat atacurile despre care a spus că au fost planificate de Kiev şi că armata ucraineană a continuat atacurile.

„Îi îndemn pe concetăţenii mei care sunt în rezervă să vină la birourile de recrutare militară. Astăzi am semnat un decret privind mobilizarea generală”, a declarat el într-o declaraţie video, potrivit Al Jazeera.

„Împreună, vom obţine pentru noi toţi victoria pe care o dorim şi de care avem nevoie. Vom proteja Donbasul şi pe toţi cetăţenii ruşi”, a adăugat Puşilin, potrivit Mediafax.

Anunţul a fost făcut în timp ce era în curs o evacuare în masă a femeilor, copiilor şi bătrânilor din teritoriile controlate de rebeli în regiunile Doneţk şi Lugansk către Rusia vecină.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că va supraveghea sâmbătă exerciţii militare majore de-a lungul graniţelor Ucrainei, în timp ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se îndreaptă spre Europa pentru a obţine sprijin.

în timpul vizitei sale la München, preşedintele Ucrainei va purta discuţii cu vicepreşedintele SUA Harris, cancelarul german Scholz şi premierul britanic Johnson. Se va discuta şi despre planul de coordonare a livrărilor de arme, potrivit Biroului Preşedintelui.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X