„Fantoma din Kiev”, legenda urbană a pilotului care a doborât 6 avioane rusești și însuflețește lupta ucrainienilor

Autor: , in Actualitate / Externe / 26 februarie, 2022, 11:21

Informații neconfirmate despre un pilot de luptă ucrainean care ar fi doborât mai multe avioane rusești au devenit virale pe rețelele de socializare. Nu există nicio dovadă că există, ba chiar imagini cu „faptele sale” s-au dovedit a fi de fapt dintr-un joc video. Cu toate acestea, oamenii răspândesc informații despre faptele acestuia de vitejie și inclusiv autoritățile se folosesc de această legendă urbană pentru a-i încuraja pe oameni, scrie New York Post, citat de Libertatea.ro

Despre „Fantoma din Kiev”, pilot de vânătoare la bordul unui MiG-29, se spune că ar fi doborât șase avioane rusești în prima zi de lupte din Ucraina, joi, 24 februarie, după ce armata rusă a invadat vecinul de la vest. Informația a fost distribuită de zeci de mi de ori și presupusul erou a devenit rapid popular și simbolul rezistenței în Ucraina.

Informațiile despre acest pilot rămân neconfirmate oficial în Ucraina. Mai mult, un videoclip care era prezentat drept dovada acțiunilor sale s-a dovedit a fi dintr-un joc video.

Și deși nu sunt dovezi care să confirme existența acestui pilot, autoritățile promovează faptele sale eroice, chiar dacă neconfirmate. Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a publicat pe contul de twitter o fotografie cu un pilot la sol, la bordul unui MiG, echipat de luptă, susținând că e vorba despre „Fantoma din Kiev”.

„În imagine avem pilotul MiG-29 cunoscut sub numele de Fantoma Kievului. El terorizează inamicii și face poporul ucrainean mândru. Are șase victorii în fața piloților ruși! Cu apărători atât de puternici, Ucraina va câștiga cu siguranță!”, a scris Poroșenko.

În timpul nopții de sâmbătă spre duminică, pe rețelele de socializare au apărut alte informații despre doborârea a patru elicoptere ale forțelor ruse și al unui avion. În comentarii, această reușită a fost atribuită „fantomei din Kiev”, care „îi apără pe cetățenii capitalei ucrainene”.

În alte comentarii, oamenii spun cum, indiferent dacă „Fantoma din Kiev” există sau nu, poveștile despre faptele sale sunt cele care oferă o umbră de optimism oamenilor aflați în buncăre.
„Adevărată sau nu, acesta este EXACT genul de poveste inspiratoare de care are nevoie rezistența în acest moment!”, a spus un utilizator .

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X