Răsturnare de situație. Cei 13 militari raportaţi ca fiind ucişi de militarii ruşi pe Insula Șerpilor ar fi în viață. Ei sunt ținuți prizonieri în Rusia

Autor: , in Actualitate / Externe / 28 februarie, 2022, 16:50

Statul Major al armatei Ucrainei a anunțat luni, 28 februarie, printr-un comunicat oficial că militarii care păzeau Insula Șerpilor și au dus lupte grele cu marina Rusă pentru apărarea insulei sunt în viață, luați prizonieri.

Grănicerii ucraineni care au ajuns cunoscuți în lumea întreagă după ce i-au înjurat pe militarii ruși veniți să-i captureze, ar fi în viață și ținuți prizonieri de armata rusă.

„În privința marinarilor și grănicerilor care au fost luați prizoniweri de ocupanșii ruși pe Insula Șerpilor. Suntem foarte bucuroși să aflăm că frații noștri trăiesc și sunt bine!”, a scris Marina ucraineană luni într-un mesaj pe Facebook.

Reprezentanții Forțelor Navale Armate ale Ucrainei au subliniat că încercările repetate de a contacta echipa și de a afla despre soarta ei au fost inutile.

„Și bombardamentul permanent din partea navelor de război și aviației Federației Ruse nu a permis ajutarea pușcașilor marini. Ne așteptăm frații acasă cu tot sufletul”, se menționează în declarația Forțelor Navale Armate ale Ucrainei.

O înregistrare cu replica sfidătoare a ucrainenilor la adresa atacatorilor de pe Insula Șerpilor a făcut înconjurul lumii, ucrainenii folosind cuvinte grele la adresa rușilor.

La acest subiect: (AUDIO) Ultimele cuvinte ale polițiștilor ucraineni bombardați pe Insula Șerpilor. Toți au murit

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X