(VIDEO, FOTO) După mai mult de cinci ore, negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat

Autor: , in Actualitate / Externe / 28 februarie, 2022, 18:00

La exact cinci zile de la începerea invaziei, negocieri între o delegație ucraineană și o delegație rusă au loc luni, 28 februarie.

UPDATE Agenția BELTA scrie că delegația ucraineană a anunțat că e nevoie de consultări suplimentare. Astfel, delegațiile se întorc la Moscova și Kiev.

UPDATE: După mai mult de cinci ore de discuții, negocierile dintre Rusia și Ucraina s-au încheiat, scrie presa internațională.

Deocamdată, nu au fost anunțate detalii despre rezultatele negocierilor.

UPDATE: La distanță de 4 ore de la începere, presa din Ucraina scrie că negocierile s-au încheiat, iar mass media din Rusia spune că discuțiile continuă:

Negocierile dintre Rusia și Ucraina în regiunea Gomel din Belarus nu s-au încheiat, ele continuă, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din cercurile diplomatice.

Anterior, unele mass media ucrainene au raportat că s-au încheiat negocierile.

„Nu, încă continuă, nu s-au încheiat”, a spus o sursă diplomatică.

UPDATE: Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei au început în regiunea Gomel din Belarus, scrie presa rusă.

Cine face parte din delegații, conform informațiilor publicate oficial:

Liderul partidului „Sluga Naroda” (SN) (tr. Slujitorul Poporului), David Arakhamia; ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov; consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak.

Delegația rusă la discuții este condusă de consilierul prezidențial rus Vladimir Medinsky, nefiind oferite alte nume ale persoanelor care au mers la negocieri. La discuții este prezent și ministrul de Externe din Belarus Vladimir Makei.

Între timp, preşedinţia rusă a anunţat că speră ca negocierile cu ucrainenii găzduite de Belarus să înceapă fără întârziere, dar nu a comentat despre obiectivele Moscovei la aceste tratative.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia regretă că dialogul cu ucrainenii nu a început cu o zi mai devreme.

UPDATE: O femeie a cerut oprirea transmisiunii în direct, argumentându-și solicitarea prin faptul că acest lucru nu a fost coordonat.

La scurt timp, transmisiunea a fost oprită.

Presa rusă scrie că delegația din Ucraina a sosit cu elicopterul la locul negocierilor cu Rusia în regiunea Gomel din Belarus.În total, două elicoptere au zburat cu reprezentanți ai Kievului.

Delegația rusă a sosit în Belarus și a declarat că este gata să aștepte reprezentanții Kievului până la ora 15:00.

Ministerul de Externe din Belarus a publicat o fotografie pe Instagram, prezentând sala în care se vor desfășura negocierile dintre Rusia și Ucraina: „S-a pregătit platforma de negocieri între Rusia și Ucraina în Belarus, este așteptată sosirea delegațiilor”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat într-o scurtă declarație televizată că nu se așteaptă la mare lucru de la întâlnirea dintre delegațiile ucraineană și rusă de luni.

„Voi spune sincer, ca întotdeauna: nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce. Pentru ca niciun cetățean al Ucrainei să nu se îndoiască că eu, în calitate de președinte, nu am încercat să opresc războiul când a existat chiar o șansă mică”, a spus Zelenski.

„Și în timp ce băieții noștri sunt acolo (delegația ucraineană – n.red.), președintele este aici, șeful de stat major este aici, primul-ministru este aici, armata este aici, comandantul șef este aici. Ne vom apăra cu toții statul și granițele noastre”, a adăugat el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X