Rusia recunoaște că au fost trimiși recruți la război, la o zi după ce Putin a spus că sunt doar militari profesioniști

Autor: , in Actualitate / Externe / 9 martie, 2022, 19:21

Ministerul rus al Apărării a admis, miercuri, că la operaţiunile militare împotriva Ucrainei participă şi recruţi, relatează Reuters, citată de Digi24. Declarația a fost făcută la doar o zi după ce Vladimir Putin a insistat că armata rusă a trimis numai militari profesionişti să lupte în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a recunoscut şi faptul că unii dintre acești recruţi, care serveau în unităţi logistice, au fost luaţi prizonieri de armata ucraineană.

„Din nefericire, am descoperit mai multe situaţii de prezenţă a unor recruţi în unităţi care iau parte la operaţiunea specială în Ucraina. Practic toţi aceşti soldaţi au fost retraşi în Rusia”, a afirmat ministerul rus, care susține că astfel de cazuri vor fi evitate de acum înainte.

Cu doar o zi înainte, Vladimir Putin declara că nu va trimite recruți sau rezerviști pentru a lupta în Ucraina. Președintele rus a precizat că armata este formată doar din „profesionișt care îndeplinesc obiectivele stabilite”.

„Vreau să subliniez faptul că soldații care efectuează stagiul militar nu participă și nu vor participa la lupte. De asemenea, nu va exista nicio recrutare suplimentară de rezerviști”, a declarat Vladimir Putin, marți, într-un discurs la televiziunea națională cu ocazia zilei de 8 martie.

Cotidianul precizează că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că cei responsabili de trimiterea recruților la „operațiunea militară” din Ucraina vor fi pedepsiți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X