(VIDEO) Maternitate din Mariupol, distrusă complet. Zelenski: Lovitură directă a trupelor rusești

Autor: , in Actualitate / Externe / 9 martie, 2022, 17:46

Trupele rusești au lansat un atac aerian asupra maternității și spital de copii din orașul ucrainean Mariupol, iar clădirea a fost distrusă complet, a anunțat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, precizând că mai multe persoane au rămas blocate sub dărâmături.

„Mariupol. Lovitură directă a trupelor rusești asupra maternității. Oamenii sub dărâmături. Copii sub dărâmături. Aceasta este o atrocitate! Cât va mai fi lumea complice la ignorarea terorii? Închideți imediat spațiul aerian. Opriți crimele din când în când! Tu ai puterea, dar se pare că îți pierzi umanitatea”, a scris Zelenski.

De asemenea, Viaceslav Abroskin, prim-adjunct al șefului Poliției Naționale a Ucrainei, a scris că rușii au lansat o lovitură de artilerie asupra maternității din Mariupol.

„Invadatorii ruși au lansat o lovitură de artilerie asupra maternității nr. 2 din Mariupol. Potrivit martorilor oculari, maternitatea nu mai există, sunt multe femei rănite și ucise. Ruși, veți arde în iad”, a scris Abroskin.

Consiliul municipal al orașului Mariupol, din sudul Ucrainei, a postat un videoclip cu o maternitate devastată din oraș și a acuzat forțele ruse că au aruncat mai multe bombe asupra clădirii.

„Distrugerea este enormă. Clădirea unității medicale în care au fost tratați copiii recent este complet distrusă. Informațiile privind victimele sunt în curs de clarificare”, a spus consiliul.

„O maternitate în centrul orașului, o secție de copii și un departament de medicină internă… toate acestea au fost distruse în timpul atacului aerian rusesc asupra Mariupol. Chiar acum”, a declarat Pavlo Kyrylenko, șeful administrației regionale Donețk.

Atenție, imaginile de mai jos vă pot afecta emoțional și conțin limbaj licențios:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X