Rusia a deschis un dosar penal pe numele jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon: „Nu mi-e frică de tine, Putin. Te așteaptă și o judecată cerească”

Autor: , in Actualitate / Externe / 22 martie, 2022, 17:46

Comitetul de Investigații al Federației Ruse a deschis un dosar penal împotriva jurnalistului ucrainean Dmitri Gordon pentru că acesta ar fi făcut apeluri de a ataca militari ruși și de a declanșa un război nuclear împotriva Rusiei. La scurt timp, el a venit cu o reacție, spunând că „asta înseamnă că îmi fac treaba cinstit” și „nu mă tem de Putin”.

Comisia de anchetă a declarat se efectuează expertize pentru evaluarea declarațiilor făcute de Dmitri Gordon.

Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis un dosar penal împotriva lui Gordon, motivând că „în acțiunile sale există elemente de infracțiuni conform Codului penal al Federației Ruse: apeluri publice de a declanșa un război agresiv; acțiuni care incită la ură sau dușmănie pe criterii de naționalitate; răspândire publică a informațiilor pretins a fi adevărate despre acțiunile Forțelor Armate al Federației Ruse”.

„A fost inițiat un dosar penal împotriva jurnalistului din Ucraina, Dmitri Gordon, în temeiul părții 2 a articolului 354, partea 2 a articolului 282 și partea 2 a articolului 207.3 din Codul penal rus”, se mai spune în mesajul autorităților ruse.

Reacția lui Dmitri Gordon:

Jurnalistul ucrainean Dmitri Gordona a reacționat ironic, spunând că „e o onoare să fie vizat într-un asemenea dosar penal”.

„Ce întâmplare minunată în viața mea. Pentru mine este o mare bucurie și o onoare să primesc din partea Federației Ruse acest dosar penal. Asta demonstrează că îmi fac munca cinstit. Armata Rusiei omoară oameni… Nu a mai rămas aproape nimic din unele orașe. Armata ucraineană își dă viața pentru libertatea noastră”, a spus Gordon.

Jurnalistul ucrainean susține că se află acasă și nu se ascunde de nimeni.

„Eu nu mă tem și știu că comanda de a deschide un dosar penal împotriva mea vine din partea lui Vladimir Putin. Nu mă tem de Putin. Pe președintele rus îl așteaptă nu doar o instanță pământească, ci și una cerească”, a comentat Dmitri Gordon.

Reporteră stagiară: Aura Topala

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X