SBU, detalii de ultimă oră: Cumătrul lui Putin, capturat în timp ce încerca să fugă în Transnistria

Autor: , in Actualitate / Externe / 13 aprilie, 2022, 18:58

Victor Medvedciuk, deputatul ucrainean care a fost capturat marți seara de agenții Serviciului de Securitate al Ucrainei, a fost prins în regiunea Kiev în timp ce încerca să ajungă în secret în regiunea transnistreană, de acolo agenți ai FSB-ului rusesc urmau să-i organizeze deplasarea la Moscova.

Cel puțin asta susține șeful SBU, Ivan Bakanov.

„A fost într-adevăr o operațiune dificilă și periculoasă pentru mulți dintre participanții săi, care a durat aproximativ o lună în condiții militare. Președintele a dat instrucțiuni și am intensificat toate posibilitățile de a îndeplini acest ordin și de a-l găsi pe domnul Medvedciuk. A fost realizată multă muncă analitică și operațională, care a fost finalizată cu succes”, a spus Bakanov.

Șeful SBU a subliniat că serviciului secret ucrainean s-a ciocnit nu doar de Medvedciuk personal, ci și de un inamic mai puternic – Serviciul Federal de Securitate (FSB), care a căutat să-l ducă pe nașul lui Putin în străinătate.

„Serviciile speciale ruse și-au organizat propria operațiune pentru a-l transporta Medvedciuk în Transnistria și apoi la Moscova. În implementarea sa au fost implicați chiar și reprezentanți ai lumii criminale și ofițeri corupți de aplicare a legii”, a mai spus șeful SBU.

El a observat că FSB a încercat să-și mascheze planurile cât mai mult posibil, inclusiv aruncarea de dezinformări și distrageri de atenție.

„Ei ar fi vrut să-l ducă pe Medvedciuk la frontiera cu Ucraina sub masca Forțelor Armate. De acolo – cu barca în așa-numita Republică Moldovenească Transnistreană, unde deja aștepta grupul de evacuare al forțelor speciale ale FSB, care au trebuit să-l ducă pe Medvedciuk la Moscova”, a adăugat Bakanov, menționând că reținerea lui Victor Medvedciuk dă un semnal fiecărui trădător al Ucrainei și nimeni nu va scăpa de pedeapsă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X