PSRM anunță despre marșul de 9 mai: Evenimentul va avea loc în strictă conformitate cu legea și în strânsă coordonare cu organele de drept.

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 aprilie, 2022, 15:00

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță organizarea unor evenimente pentru ziua de 9 mai, în special fiind vorba despre marșul “Regimentul nemuritor”.

„Blocul Comuniștilor și Socialiștilor susține inițiativa Comitetului Național Coordonator “Victoria” de a organiza pe 9 mai marșul “Regimentul nemuritor”. în anii precedenți, nu a fost înregistrat niciun incident legat de sărbătorirea Zilei Victoriei și desfășurarea Marșului”, a declarat secretarul Executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Socialistul a dat asigurări că în acest an evenimentul va avea loc în strictă conformitate cu legea și în strânsă coordonare cu organele de drept.

Secretarul Executiv al PCRM, Constantin Starîș a spus că “Regimentul nemuritor” nu este un marș militar, ci, dimpotrivă, are un caracter pașnic și este un eveniment foarte important pentru fiecare participant.

„Noi trebuie să păstrăm memoria despre faptul că pe 9 mai sărbătorim victoria asupra celui mai mare Rău din istoria omenirii”, a adăugat Starîș.

Citește și: „De 9 mai, eu personal voi purta la piept panglica Sfântului Gheorghe”. Dodon, nemulțumit de un amendament la Codul Contravențional

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor intenționează în componență deplină să depună o cerere la Primăria Chișinău pentru organizarea marșului, care pe 9 mai va începe la ora 09:30, din Piața Marii Adunări Naționale și se va îndrepta spre Memorialul Gloriei Militare “Eternitate”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X