Ex-directorul SIS, Vasile Botnari, bănuit de îmbogățire ilicită, revine în Penitenciarul 13

Autor: , in Actualitate / Justiție / 28 aprilie, 2022, 16:42

Fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, revine în Penitenciarul nr.13, după ce Curtea de Apel Chişinău a anulat astăzi decizia Judecătoriei Chișinău prin care a fost transferat în arest la domiciliu.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au anulat decizia Judecătoriei Chișinău din 20 aprilie, prin care Vasile Botnari a fost transferat în arest la domiciliu. Astfel, au dispus plasarea acestuia în arest la Penitenciarul 13.

Astăzi, 28 aprilie 2022, magistrații Curții de Apel Chișinău, în rezultatul examinării recursului înaintat de către procurorii Anticorupție asupra deciziei primei instanțe de plasare în arest la domiciliu a ex-directorului SIS, au dispus admiterea integrală a recursului procurorilor, urmată de plasarea acestuia în arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare în Penitenciarul nr.13”, a declarat procurora Mariana Cherpec, responsabilă de relațiile cu presa din cadrul Procuraturii Generale (PG).

Ex-directorul SIS este bănuit că, în perioada anilor 2014-2019, deținând mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente, un telefon mobil și un iPod, care urmează a fi examinate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei și utilității lor în raport cu circumstanțele cazului investigat.

Vasile Botnari a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Acesta a dat declarații referitor la circumstanțele cazului, însă vinovăția în săvârșirea infracțiunii de care este bănuit nu a recunoscut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X