Război în Ucraina: Două explozii au zguduit un cartier central din Kiev

Autor: , in Actualitate / Externe / 28 aprilie, 2022, 20:38

Două explozii au zguduit joi seară, 28 aprilie, un cartier central din Kiev în urma unor lovituri lansate de forţele ruse. Anunțul a fost făcut de primarul Vitali Kliciko. 

„Inamicul a tras asupra Kievului. Au fost două lovituri în districtul Șevcenkivskii. Toate serviciile lucrează la fața locului. Informațiile despre victime sunt clarificate”, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Kliciko a precizat că autorităţile adună informaţii despre eventuale victime.

Potrivit AFP, loviturile au survenit în timp ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se afla în vizită la Kiev.

Corespondenţii agenţiei franceze au transmis că au văzut un etaj al unui imobil în flăcări, geamuri sparte, o prezenţă puternică a poliţiei şi echipelor de urgenţă.

„În timpul vizitei la Kiev a Secretarului General al ONU, Rusia a lansat rachete în Capitală. Aceasta este dovada că avem nevoie de o victorie rapidă asupra Rusiei și că întreaga lume civilizată trebuie să se unească în jurul Ucrainei. Trebuie să acționăm rapid. Mai multe arme, mai multe eforturi umanitare, mai mult ajutor. Pentru că în fiecare zi Ucraina plătește un preț mare pentru protecția democrației și a libertății. Și în această luptă nu putem pierde. Rusia trebuie să fie deposedată de dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU”, a scris șeful Biroului Preşedintelui Ucrainei, Andrei Ermak.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X