Doi cetățeni străini, identificați la intrarea în R. Moldova cu permise de conducere falsificate

Autor: , in Actualitate / Social / 2 mai, 2022, 09:41

În punctul de trecere a frontierei Palanca, în timpul controlului de frontieră, au fost depistate două permise de conducere cu indicii de falsificare, anunță Poliția de Frontieră, menționând că ambele cazuri au fost înregistrate pe sensul de intrare în țară.

În prima ilegalitate este documentat un cetățean de 28 de ani din Turkmenistan.Tânărul s-a prezentat la linia de control în calitate de șofer al unui automobil, cu numere de înmatriculare georgiene. În cadrul verificării actelor de călătorie, polițistul de frontieră a devenit suspect asupra veridicității permisului de conducere. Actul ar fi emis de autoritățile din Turkmenistan pe numele posesorului. Cercetarea cu tehnica specială a stabilit contrafacerea permisului. La audieri, străinul a precizat că pe căi legale ar fi obținut documentul, acum nouă ani.

Cel de-al doilea cetățean străin, documentat pentru fals în acte oficiale, este din Georgia. De asemenea, în timpul formalităților de control a fost depistat permisul de conducere ucrainean care nu corespunde după formă și fond unui act autentic. Bărbatul de 45 de ani a declarat că până în anul 2015 deținea permisul georgian, iar după primirea permisului de ședere permanent în Ucraina și-a perfectat legal la Kiev permisul de conducere ce îl deține la moment, fiind încrezut ca este unul original.

În continuare, cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. Persoanelor nu le-a fost autorizată intrarea în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X