Jill Biden vine în România săptămână aceasta. Prima doamnă se va întâlni cu refugiații ucraineni

Autor: , in Actualitate / Externe / 2 mai, 2022, 07:34

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai pentru a se întâlni cu membri ai serviciilor americane și cu personal din ambasade, precum și cu părinții și copiii ucraineni refugiați, lucrători implicați în acțiuni umanitare și profesori, a anunțat luni biroul său, conform Reuters.

Prima doamnă a Americii va pleca joi de la Washington spre România, oprindu-se mai întâi vineri la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala București, anunță CNN.

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar. România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei (după Polonia), sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

De asemenea, Jill Biden, profesoară la un colegiu comunitar, va petrece timp la București cu educatori care ajută la predarea copiilor ucraineni strămutați și îi ajută la școlarizarea lor, pe măsură ce se adaptează la noul lor mediu.

Sâmbătă seara, Biden va călători la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul Ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Košice (Cașovia) și Vyšné Nemecké, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni. De asemenea, Biden îi va saluta pe slovacii care și-au deschis casele pentru familiile din Ucraina care au căutat refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR.

Biden își încheie călătoria luni, 9 mai, cu o întâlnire cu membrii Guvernului slovac, înainte de a pleca în Statele Unite.

Călătoria va fi cea de-a doua călătorie în străinătate a primei doamne a Americii. În iulie, ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere a Jocurilor Olimpice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X