Ucraina a închis porturile cucerite de Rusia la Marea Azov și Marea Neagră

Autor: , in Actualitate / Externe / 2 mai, 2022, 12:25

Guvernul ucrainean a decis să închidă unele porturi maritime din Ucraina din cauza incapacității de a asigura un nivel adecvat de siguranță a navelor. Porturile maritime Berdiansk, Mariupol, Skadovsk și Herson vor fi închise până când Ucraina va recăpăta controlul asupra acestor porturi maritime. Anunțul a fost făcut luni, 2 mai, de responsabilii din cadrul Ministerului ucrainean al Agriculturii.

„În legătură cu războiul pe scară largă purtat de Federația Rusă la 24 februarie 2022 și purtat împotriva Ucrainei și a poporului ucrainean cu încălcarea dreptului internațional, lansarea de lovituri cu rachete în toată Ucraina și comiterea de crime împotriva societatea noastră, a fost adoptat ordinul din 28 aprilie 2022 № 256, înregistrat în Ministerul Justiției al Ucrainei la 29 aprilie 2022 pentru № 470/37806 cu privire la închiderea porturilor maritime”, argumentează autoritățile ucrainene.

Conform ordinului de la data publicării sale oficiale, porturile maritime Berdiansk, Mariupol, Skadovsk și Herson sunt închise până la reluarea controlului asupra acestor porturi maritime.

„Luarea acestei măsuri este cauzată de incapacitatea de a deservi navele și pasagerii, mărfurile, transportul și alte activități economice conexe, asigurând un nivel adecvat de siguranță a transportului maritim, respectarea tratatelor internaționale ale Ucrainei, a căror caracter obligatoriu a fost aprobat de Rada Supremă a Ucraina și, de asemenea, asigurarea protecției mediului într-un moment în care Rusia continuă să ducă ostilități în aceste regiuni, ceea ce amenință viața și sănătatea umană”, se menționează în nota emisă de Ministerul ucrainean al Agriculturii.

Ministerul notează că „Ucraina va relua cu siguranță lucrările acestor porturi maritime după victoria asupra ocupantului rus”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X