(FOTO) Grosu, întrevedere cu omologul său la Kiev: A anunțat disponibilitatea R. Moldova de a detașa geniști în Ucraina

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 mai, 2022, 18:56

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a avut o întâlnire miercuri, la Kiev, în cadrul unei vizite de lucru, cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk.

„Vizita de astăzi vine să reconfirme solidaritatea Moldovei și a întregului popor moldav cu bunii noștri vecini ucraineni. Am reiterat că țara noastră, de la începutul războiului, a condamnat cu fermitate agresiunea militară a Federației Ruse și faptul că susținem integritatea teritorială a Ucrainei.

Am fost astăzi și în orașele Bucea, Gostomel și Irpin și ceea ce am văzut acolo a fost oripilant. Războiul trebuie oprit, iar crimele de război investigate și pedepsite. Astăzi, în fața întregii lumi, Ucraina este o întruchipare a curajului și a determinării de a-și apăra valorile și dreptul de a-și alege viitorul”, a scris Igor Grosu pe o rețea de socializare.

Oficialul moldovean a anunțat partea ucraineană și despre disponibilitatea R. Moldova de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru deminarea teritoriului minat, astfel ca populația civilă să se simtă în siguranță.

„Din prima zi de război Moldova este alături de Ucraina și cetățenii săi care fug din calea urgiei. Aproape jumătate de milion de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, iar 100 de mii de refugiați se află actualmente în țara noastră, dintre care jumătate sunt copii.

Guvernul Republicii Moldova a acordat ajutor umanitar în mărime de circa 1.2 milioane de euro regiunilor Vinița și Odesa. Este în pregătire următorul pachet umanitar cu produse medicale (medicamente și echipamente).

De asemenea, Republica Moldova se află în deplină conformitate cu sancțiunile financiare impuse de comunitatea internațională împotriva Rusiei”, se mai arată în mesajul lui Igor Grosu.

Potrivit lui, Republica Moldova va rămâne solidară cu lupta dreaptă a poporului ucrainean pentru libertatea și integritatea teritorială și va continua să îi ofere tot suportul necesar: „Sunt ferm convins că oamenii iubitori de pace și devotați țării lor nu pot fi învinși! Слава Украине!”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X