Iohannis: Nu avem informații concrete că R. Moldova ar fi amenințată, că ar fi fost luată drept țintă

Autor: , in Actualitate / Politic / 4 mai, 2022, 16:52

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, că nu există informații că Republica Moldova ar fi amenințată. „Au existat provocări în Transnistria, fără ca acest lucru să fi avut urmări concrete”, a spus șeful statului român.

„Republica Moldova s-a declarat stat neutru. Nu cred că în momentul actual pot exista inițiative deosebite în ceea ce privește apropierea Republicii Moldova de NATO. Sigur, există proiecte comune, dar Republica Moldova rămâne un stat neutru. Dar, atunci când vorbim de războiul din Ucraina, nu avem informații concrete că Republica Moldova ar fi amenințată în mod concret din punct de vedere militar sau ar fi fost luată drept țintă de către cineva. Sigur, au existat provocări în Transnistria, fără ca acest lucru să fi avut urmări concrete. Evident, cu toții am fost îngrijorați, ne-a pus pe gânduri această situație”, a declarat Iohannis, potrivit Digi24.

Oficialul a precizat că Republica Moldova rămâne „un subiect foarte important în România”. Acesta a spus că autoritățile române susțin integrarea în Uniunea Europeană.

„În orice caz, când vorbim de o posibilă integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, această integrare a fost solicitată de Republica Moldova, care a depus o cerere oficială și este dorită de România de multă vreme. Noi susținem Republica Moldova. România a trimis de mulți ani echipe de experți în Republica Moldova pentru a ajuta la integrarea acesteia, astfel încât noi vedem lucrurile la fel cum îşi dorește și populația din Republica Moldova, unde există o susținere pentru integrarea în Uniunea Europeană. Această susținere a crescut foarte mult în ultimii ani în rândurile populației, ceea ce este un prilej pentru noi să sperăm că Republica Moldova, într-o perspectivă de timp rezonabilă sau previzibilă, va deveni parte a Uniunii Europene. România și Germania sprijină acest lucru”, a mai declarat Klaus Iohannis.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X