Jurnalista care l-a stropit, de 9 mai, pe ambasadorul Rusiei la Varșovia, spune că primește nenumărate amenințări de la ruși

Autor: , in Cultură/Media / Externe / 10 mai, 2022, 18:04

Jurnalista Iryna Zemlyana, care l-a stropit cu suc de sfeclă pe ambasadorul Rusiei în Polonia, în timp ce diplomatul încerca să depună flori cu ocazia zilei de 9 mai, afirmă că primește amenințări de la ruși. Pe parcursul nopții, femeia spune că a primit circa 700 de amenințări doar în aplicația Telegram, transmite Radio Hromadske.

După acțiunea de 9 mai, Iryna Zemlyana a fost reținută de poliția poloneză, după care a fost eliberată la scurt timp.

„Toate datele mele, inclusiv pașaportul, numerele de telefon și profilurile rețelelor de socializare, au ajuns la publicul rus. Acum mă confrunt cu un atac al rușilor, cu amenințări de a mă găsi și de a mă ucide. În timpul nopții numai în Telegram am primit aproximativ 700 de mesaje. Sunt amenințată pe toate rețelele de socializare”, a spus jurnalista.

Acțiunea activiștilor ucraineni l-a împiedicat pe ambasadorul rus să depună pentru flori la mormintele soldaților sovietici. Sub strigătele „fasciștilor!”, delegația rusă a plecat, dar s-a întors.

„Ambasadorul a încercat să depună din nou flori. A cerut poliției poloneze să-i aranjeze un coridor sigur. Dar poliția nu a permis acest lucru”, a spus Iryna Zemlyana, care a menționat că „sângele artificial” a fost suc de sfeclă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X