(VIDEO) Rezultatele perchezițiilor la doi angajați INSP și un șef al acestora, în cadrul cauzelor penale de corupere pasivă și îmbogățire ilicită

Autor: , in Actualitate / Social / 12 mai, 2022, 09:48

Percheziții au fost efectuate miercuri, 11 mai, la adresele de domiciliu, birourile și automobilele de serviciu cît și automobilele personale a unui șef și a doi angajați cu funcții de execuție din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP). Potrivit Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA), în rezultat, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, un aparat de bruiat GPS, registre, mijloace bănești, inclusiv mai multe obiecte, care s-a constat, că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală.

Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul a două cauze penale, pornite pe faptele îmbogățirii ilicite, precum și corupere pasivă.

„Faptele infracționale ale bănuiților s-au manifestat prin aplicarea diferitor tactici de pretindere şi primire, inclusiv prin extorcare a mijloacelor bănești de la conducătorii auto antrenați în traficul rutier, sume cuprinse între 200 și 600 euro.

Tototadă, potrivit materialelor acumulate, s-a constatat o diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute de către conducătorul din cadrul INSP”, a precizat SPIA.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, un aparat de bruiat GPS, registre, mijloace bănești, inclusiv mai multe obiecte, care s-a constat, că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală.

„Mai mult ca atât, în cadrul perchezițiilor efectuate la unul dintre angajații INSP a fost depistat și ridicat un aparat destinat pentru determinarea concentrației de etanol în aerul expirat, neînregistrat și neverificat metrologic”, a menționat SPIA:

Bănuiții au fost reținuți pe un termen de 72 ore, fiind plasați în izolatorul de detenție preventivă al CNA.

Notă: Orice persoană se prezumă a fi nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X