Parcul de Inovare, Cercetare și Dezvoltare în Inginerie, dezvoltat în Chișinău. A fost semnat acordul. Primele detalii

Autor: , in Actualitate / 13 mai, 2022, 14:19

Administratorul Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, a anunțat despre semnarea unui acord ce va da start investițiilor în dezvoltarea sectorului ingineresc. Este vorba despre Parcul de Inovare, Cercetare și Dezvoltare în Inginerie, situat în Chișinău.

„Inovăm sectorul ingineresc din R. Moldova. Zona Economică Liberă Bălţi, Asociaţia Patronală din Industria Prelucrătoare și Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Suedia, fac echipă pentru a dezvolta împreună un parc de inginerie și inovare în Chișinău”, a declarat Marin Ciobanu.

Un acord de parteneriat ce va da start investițiilor în dezvoltarea sectorului ingineresc din țară a fost semnat joi, 12 mai. Companiile rezidente ale ZEL Bălți, membrii APIP și antreprenorii ce doresc să își inoveze și digitalizeze afacerea vor avea acces la tehnologii și echipamente performante, instruiri practice în mânuirea lor astfel încât să își sporească performanța și calitatea producerii.

„Vom dezvolta comptenețe noi în ingineria modernă, inovatoare, vom stimula investițiile în sector, cercetarea și crearea de locuri de muncă mai bine plătite acasă”, a subliniat administratorul ZEL Bălți.

Zona Economică Liberă Bălți are în prezent 81 de companii rezidente cu peste 10.000 de angajați și cu valoarea producției industriale de aproape 8 mrd. lei (pentru anul 2020). Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare are 28 membri (14 companii internaționale și 14 naționale) cu 12. 000 de angajați.

„În special țin să mulțumesc Doinei NISTOR și Sergiu RABII, oameni deosebiți, cu care ne cunoaștem de peste 100 de ani, este o plăcere și satisfacție să lucezi cu ei! Deștepți, cu umor și desigur cu multă, multă viziune de Țară”, a conchis Marin Ciobanu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X