Popescu, revedere cu „bunul său prieten” Kuleba: Am folosit această ocazie pentru a discuta în detaliu despre securitatea regională

Autor: , in Actualitate / Politic / 13 mai, 2022, 17:41

Ministrul de Externe al R. Moldova, Nicu Popescu, s-a reîntâlnit vineri, 13 mai, la reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor G7 din Germania, cu „bunul său prieten” Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei.

„Am folosit această ocazie pentru a discuta în detaliu despre evoluțiile care vizează securitatea regională – în contextul agresiunii militare continue a Federației Ruse împotriva vecinilor noștri ucraineni – reafirmând cu această ocazie suportul Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, informându-l în acest sens pe omologul meu ucrainean despre acțiunile întreprinse de către autoritățile noastre în sprijinirea Ucrainei, inclusiv în cadrul organizațiilor internaționale.

Am reiterat disponibilitatea noastră de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru a contribui la deminarea teritoriului, în vederea asigurării securității populației civile”; a scris Nicu Popescu pe o rețea de socializare.

„L-am asigurat pe Dmytro Kuleba de toată deschiderea de a oferi în continuare asistență cetățenilor ucraineni aflați temporar pe teritoriul țării noastre, precum și acordarea asistenței umanitare părții ucrainene, ambii exprimându-ne speranța pentru oprirea cât mai rapidă a războiului din Ucraina.

Un subiect prioritar al discuțiilor l-a constituit domeniul electroenergetic.

Totodată, ne-am referit la aspirațiile noastre europene, Republica Moldova și Ucraina au transmis chestionarul completat Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, fapt ce constituie un pas important pe calea integrării în familia europeană deziderat împărtășit de popoarele noastre”, se mai arată în mesajul ministrului moldovean de Externe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X