Zelenski, după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022: „Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa” (FOTO, VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Externe / 15 mai, 2022, 02:41

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a felicitat Kalush Orchestra pentru victoria obținută la Eurovision Song Contest 2022, menționând că „vom face tot ce ne stă în putință pentru a găzdui într-o zi participanții și oaspeții Eurovisionului în Mariupolul ucrainean”.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision! Pentru a treia oară în istoria sa. Și cred – nu pentru ultima oară”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a adus mulțumiri celor care au votat pentru Ucraina.

„Ne vom strădui pentru a găzdui într-o zi participanții și oaspeții Eurovisionului în Mariupolul ucrainean. Liber, liniștit, restaurat! Mulțumim pentru victorie Kalush Orchestra și tuturor celor care ne-au votat!”, a menționat președintele Ucrainei.

„Sigur, coarda noastră câștigătoare în bătălia cu inamicul nu este departe. Glorie Ucrainei!”, a conchis Zelenski.

Ucraina a fost reprezentată de trupa Kalush Orchestra, care a interpretat melodia „Stefania” și a primit din partea publicului 439 de puncte, iar 192 – din partea juriului. În total a obținut 631 de puncte.

Aceasta este a treia victorie a națiunii, după victoriile din 2004 și 2016.

Republica Moldova s-a situat pe locul șapte, fiind reprezentată de formația Zdob și Zdub și Frații Advahov, cu piesa „Trenulețul”. Menționăm că, țara noastră a primit 14 puncte din partea juriului, însă publicul le-a oferit 239 de puncte.

Citește și: Republica Moldova s-a clasat pe locul 7 la Eurovision Song Contest 2022. Ucraina a câștigat concursul

Clasamentul finalei Eurovision 2022:

Piesa care a reprezentat Ucraina la Eurovision 2022, „Stefania” este dedicată mamelor și interpretată de Kalush Orchestra:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X