(FOTO) Ambasada SUA în Moldova a arborat drapelul LGBT pe sediul instituției, în contextul Zilei internaționale împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei

Autor: , in Actualitate / 17 mai, 2022, 13:38

Ambasada Statelor Unite a arborat „drapelul mândriei” pentru a marca Ziua internațională împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei. Ambasadorul Logsdon a emis o declarație comună cu alte misiuni străine la Chișinău în care își reafirmă angajamentul „de a respecta, promova și proteja drepturile omului și libertățile fundamentale ale tuturor oamenilor, indiferent cine sunt și pe cine iubesc”.

„De Ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, care este sărbătorită astăzi, ne exprimăm solidaritatea și sprijinul pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersex (LGBTI) din Republica Moldova, dintre care mulți continuă să se confrunte cu discriminare, violență și stigmatizare pe baza orientării lor sexuale, identității sau expresiei de gen și caracteristicilor sexuale. Fiecare stat are obligația să-și protejeze poporul de violență și discriminare și să-i asigure exercitarea deplină și egală a drepturilor omului, indiferent de orientarea sexuală, identitatea sau expresia de gen, caracteristicile sexuale”, se arată în declarație.

În perioada 15-19 iunie va avea loc cea de-a 21-a ediție a Festivalului LGBTI „Moldova Pride”, inclusiv un „Marș al solidarității”, pentru promovarea și celebrarea egalității pentru toți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X