Frații Advahov și membrii trupei „Zdob și Zdub” au primit distincții de stat (FOTO)

Autor: , in Cultură/Media / 17 mai, 2022, 15:12

Trupa Zdob și Zdub și Frații Advahov, care au reprezentat Republica Moldova în acest an la Eurovision, au fost invitați astăzi, 17 mai, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Le-am transmis artiștilor noștri toată aprecierea și admirația pentru prestația excelentă din cadrul concursului. Milioane de europeni au fredonat și dansat pe ritmurile de folclor și rock’n’roll a piesei „Trenulețul”. Am asigurat echipa artistică că MAEIE, în cooperare cu instituțiile naționale și misiunile diplomatice ale țării noastre peste hotare, va acorda o atenție deosebită popularizării culturii și artiștilor din Moldova”, a scris ministrul de Externe, Nicu Popescu, pe o rețea de socializare.

„Ne vom implica proactiv în promovarea țării și a tuturor celor care sunt stegarii culturii naționale pe plan extern. Pentru țara noastră, diplomația culturală constituie un instrument eficient pentru promovarea valorilor și identității noastre, iar formația Zdob și Zdub și Frații Advahov prin prestația lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre.

Pentru contribuția substanțială avută în cadrul concursului Eurovision și în semn de apreciere pentru consolidarea imaginii și profilului cultural al Republicii Moldova în străinătate, le-am acordat formației Zdob și Zdub și Fraților Advahov distincțiile “Meritul Diplomatic” gradul III”, a mai scris oficialul.

Vezi și: Zdob și Zdub și Frații Advahov au revenit acasă: „Noi am făcut față și cred că am luat locul cel mai bun”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X