Mesajul misterios dat de comandantul Batalionului Azov la evacuarea răniților de la Azovstal: „Războiul este o artă, nu o știință”

Autor: , in Actualitate / Externe / 17 mai, 2022, 08:16

Comandantul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, a dat de înțeles, în mesajul video transmis luni seară, când a avut loc și evacuarea soldaților de la combinatul Azovstal, că decizia a fost luată pentru salvarea vieților luptătorilor. Prokopenko a spus că cel mai înalt standard de comandă este îndeplinirea misiunii, în paralel cu protejarea cât mai multor vieți, transmite Digi24.ro

Denis Prokopenko, comandantul Batalionului Azov, a postat un mesaj video luni seară, când a avut loc și evacuarea soladaților ucraineni răniți, care se apără de mai multe săptămâni în subteranele combinatului Azovstal. În mesaj, Prokopenko a vorbit despre riscurile războiului și importanța protejării oamenilor din subordine.

„Întotdeauna există riscuri când comanzi o unitate. În război nu există planuri și operațiuni complet sigure. Cel mai important lucru este să înțelegi dacă ai luat în calcul toate riscurile, dacă există un plan B, dacă ești complet pregătit să respecți planul, care trebuie să combine îndeplinirea misiunii cu protejarea la maximum a vieții și sănătății oamenilor. Poate de aceea războiul este o artă, nu o știință, când ai îndeplinit misiunea și ai salvat cât mai mulți oameni posibil. Acesta este cel mai înalt nivel de comandă și control. În special atunci când decizia ta primește aprobarea superiorilor. Glorie Ucrainei!”, a spus Denis Prokopenko în mesajul înregistrat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X