Rusia l-ar fi arestat pe comandantul Igor Osipov, vinovat de pierderea crucişătorului „Moskva”

Autor: , in Externe / 17 mai, 2022, 16:57

„Kremlinul pedepseşte înfrângerile militare”, scriu ucrainenii pe Facebook, care înşiră liderii militari puşi sub acuzare.

Kremlinul îi caută pe cei responsabili pentru înfrângerile militare din Ucraina şi îi pedepseşte pe comandanţii propriilor forţe de ocupaţie ruse. Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării scrie asta pe Facebook, potrivit Mediafax.

„Kremlinul pedepseşte demonstrativ comandanţii şi pentru a reduce consecinţele viitoarei lor responsabilităţi politice şi penale, dând vina pe toate eşecurile şi înfrângerile comandanţilor unităţilor şi formaţiunilor de ocupaţie. Conducerea ţării ocupante a început căutarea vinovaţilor prin „cele mai bune tradiţii staliniste”.

Comandantul, viceamiralul Igor Osipov, a fost arestat pentru pierderea crucişatorului rus al flotei de la Marea Neagră „Moscova”, iar împotriva primului său viceamiral, Serhiy Pinchuk, au fost lansate şi acţiuni de anchetă. În plus, Vladislav Yershov, care a comandat cea de-a şasea armată a forţelor ruse, a fost demis din funcţie pentru pierderi fără precedent de personal, arme şi echipament militar.

Tot din aceleaşi motive, un comandant al unui district militar din vest, generalul-locotenent Serhiy Kisel, a fost înlăturat. Generalul-maior Arkady Marzoev a fost, de asemenea, înlăturat din postul de comandant al Corpului 22 de armată al Districtului Militar de Sud din Crimeea din cauza executării nesatisfăcătoare a sarcinilor stabilite, pe lângă colonelul Mihail Ponomarev, care a fost şi el îndepărtat din posturile sale”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X