Tarifele pentru energie electrică în luna mai ar putea fi ajustate. Premier Energy a semnat acordul adițional cu Energocom

Autor: , in Actualitate / 17 mai, 2022, 13:48

Premier Energy a semnat acordul adițional la contractul de achiziție a energiei electrice cu furnizorul S.A. „Energocom” ce prevede procurarea a 30 % din volumul necesar al energiei electrice, în perioada 12-31 mai. Prețul va fi de 84,74 USD/MWh și va fi asigurat de la UKRHydroenergo, care include și comisionul pentru serviciile prestate de furnizorul S.A. „Energocom”.

„Ținând cont de majorarea prețului de achiziție a energiei electrice pentru luna mai, conform contractelor semnate cu ÎS Energocom și anume creșterea prețului de cumpărare a energiei de la MGRES la 60 USD/MWh pentru un volum de 70 % și la 84,74 USD/MWh pentru 30 % din volumul de energie achiziționată de la UKRHydroenergo, de asemenea, luând în calcul datoria acumulată la ÎS Energocom din cauza întârzierii ajustării prețului de furnizare a energiei electrice în exercitarea drepturilor sale legale și cu respectarea răspunderii sale față de sustenabilitatea fluxurilor economice în sectorul energetic, ÎCS „Premier Energy” SRL este în proces de analiză a datelor cu privire la ajustarea prețului de furnizare în cazul în care acesta depășește marja de 5 % din devierile tarifare”, se menționează în comunicatul plasat de Premier Energy.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X