ULTIMA ORĂ! Serghei Carp va fi demis din funcția de director a „Spații Verzi”, după moartea copilului de doi ani

Autor: , in Actualitate / 17 mai, 2022, 14:17

Serghei Carp a fost demis din funcția de șef al Asociația de gospodărire a Spațiilor Verzi din capitală, drept urmare a incidentului din parcul Alunelul, soldat cu decesul unui copil de 2 ani. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban. El a adus acuzații și Agenției Mediului, subordonată Guvernului, pentru faptul că tărăgănează aprobarea solicitățrilor de curățare și defrișare a arborilor uscați din municipiul Chișinău.

„Nu există nici o explicație plauzibilă în acest sens, viața omului nu se întoarce. Comisia a notat că pe caz nu a identificat elemente de rea intenție din partea directorului al Asociația de gospodărire „Spații Verzi”. În rezultat, șeful „Spațiilor Verzi” va fi eliberat din funcție. Iar așa cum au recomndat membrii comisiei, noul director va iniția o anchetă de serviciu în privința vicedirectorului de ramură, a inspectorului de sector, a maiestrului și a altor angajați care au tangență cu acest caz. Sugestia mea este ca acești oameni să nu aștepte rezultatul anchetei, dar să-și depună benevol demisia,” a declarat Ion Ceban.

Totodată, Ion Ceban cere Guvernului eliberarea din funcție a conducerii Agenției Mediului, care ar tergiversa aprobările privind defrișarea și curățarea copacilor uscați din Chișinău. Edilul susține că și cei de la conducerea acestei agenții guvernamentale se face de vină pentru moartea copilului de 2 ani, lovit de o creangă ruptă într-un parc din capitală.

„Spații Verzi au solicitat în luna septembrie a anului trecut autorizație penru curățarea a mai multor copaci din municipiul Chișinău, inclusiv și din parcul Alunelul. Autorizația a fost eliberată în februarie a anului curent, peste 5 luni de zile”, a conchis primarul capitalei.

Sâmbătă, 14 mai, un copil de doi ani a murit, după ce peste el a căzut o creangă în parcul Alunelul din Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X