(VIDEO) Marina Tauber a depus o plângere la CEDO, privind excluderea sa din cursa electorală: „Am evocat încălcarea mai multor drepturi fundamentale”

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 mai, 2022, 11:47

Deputata Partidului Politic „Șor” Marina Tauber anunță că s-a plâns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului după ce a fost exclusă din cursa electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale de la Bălți.

„La sfârșitul săpămânii trecute am depus dosarul la CEDO privind eliminarea mea din cursă electorală și am prezentat toate actele care confirmă ilegalitățile comise. Noi sperăm că adevărul va fi scos la iveală”, susține Marina Tauber.

Avocatul Partidului ȘOR, Vadim Banaru speră ca decizie pe acest caz va fi emisă în termeni cât mai restrânși.

„Am sesizat înalta Curte de la Strasbourg despre acele abuzuri care au fost comise cu candidatul Partidului ȘOR, Marina Tauber la alegerile locale noi din toamna trecută. Am evocat încălcarea mai multor drepturi fundamentale, precum dreptul la un proces echitabil, drepul la apărare inclusiv și dreptul constituțional de a alege și a fi ales. Suntem convinși că toate actele și probele care au fost anexate la dosar vor fi suficiente și convingătoare în vederea unei decizii juste”, a declarat Vadim Banaru.

Marina Tauber, candidata Partidului Politic „Șor”, a câștigat primul tur al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bălți, obținând 47,93% din voturile valabil exprimate.

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au solicitat Judecătoriei Bălți scoaterea candidatei Partidului Șor, Marina Tauber, din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

Raportorul pe acest caz, Pavel Postică, a dat citire raportului CEC prin care se propune anularea înregistrării Marinei Tauber în cursa electorală, ca urmare a depistării de nereguli privind transparența finanțării campaniei electorale și nedeclararea mai multor cheltuieli efectuate de formațiune.

Acestea se referă, în special, la achitarea hranei pentru mai mulți susținători ai partidului pe parcursul campaniei electorale, dar și pentru cazarea unor activiști ai formațiunii. În total, este vorba de o sumă nedeclarată de peste 34.000 de lei.

Pentru aceste încălcări, legislația electorală a Republicii Moldova prevede expres anularea înregistrării în cursa electorală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X