Imunitatea deputaților care comit acte de corupție va fi exclusă fără acordul Parlamentului. Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale

Autor: , in Politic / 18 mai, 2022, 16:03

Imunitatea parlamentară a deputaților va fi exclusă fără acordul Parlamentului în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățirea ilicită sau spălarea banilor. Guvernul a dat aviz pozitiv unui asemenea proiect de lege, a anunțat premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.

„În cazul acestor acuzații aduse deputatului nu va mai fi necesară încuviințarea Parlamentului pentru transmiterea cauzei în judecată, reținerea, arestarea sau percheziționarea persoanei. Este vorba despre un proiect de modificare a Constituției și acest a primit un Aviz pozitiv din partea Curții, Constituționale, acum este aviz pozitiv din partea Guvernului și următoarea etapă este aprobarea în Parlament”, a precizat Gavrilița.

Totodată, și Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a venit cu un comentariu la acest subiect.

„Nu este echitabil ca deputații – cei care reprezintă interesele poporului – să aibă imunitate parlamentară când e vorba de corupție la nivel înalt”, a scris pe Facebook, Sergiu Litvinenco.

Între timp, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a anunțat că proiectul de lege va fi votat joi, 19 mai, în prima lectură.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X