Activistă LGBT: Pentru prima dată avem un bărbat homosexual declarat ambasador al RM. Doar așa vor dispărea prejudecățile

Autor: , in Social / 19 mai, 2022, 10:02

Republica Moldova va avea pentru prima dată un bărbat de orientare sexuală netradițională, declarat ambasador. Este vorba despre Viorel Ursu. Coordonatoarea de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov a menționat că astfel „moldovenii vor vedea câte persoane LGBT avem printre politicienii și funcționării profesioniști și vor dispărea prejudecățile”. Totodată, activista a menționat că homosexualitatea unui om „nu are nicio treabă cu profesionalismul și calitățile sale umane”, transmite Unimedia

„Pentru prima dată avem un bărbat homosexual declarat – ambasador al Republicii Moldova. Pe mine, activistă LGBT, mă bucură acest fapt, asta înseamnă că persoanele LGBT care au funcții importante degrabă nu se vor teme să-și deschidă identitatea, moldovenii vor vedea câte persoane LGBT avem printre politicienii și funcționării profesioniști și vor dispărea prejudecățile.

Homosexualitatea unui om nu are nicio treabă cu profesionalismul și calitățile sale umane. Este doar una din sutele de calități pe care le avem. Felicitări Viorel Ursu, ești o persoană extraordinară și Moldova va avea de câștigat de la faptul că de astăzi vei lucra pentru ea”, a scris Frolov.

Guvernul a votat, ieri, numirea lui Viorel Cibotaru în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Regatul Belgiei. Totodată, Andrei Popov a fost numit în funcția de ambasador al R. Moldova în Grecia. De asemenea, Cabinetul de miniștri a aprobat rechemarea lui Eugen Caras din funcția de reprezentant diplomatic al RM în SUA și prin cumul în Mexic. În locul acestuia a fost numit Viorel Ursu. În total, au fost nominalizați 6 ambasadori, dintre care doi prin cumul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X