Ceban a semnat dispoziția de revocare a autorizației de desființare a Hotelului Național (DOC)

Autor: , in Actualitate / Social / 20 mai, 2022, 16:18

Primarul Capitalei Ion Ceban, a semnat Dispoziția de revocare a autorizației de desființare a Hotelului Național. Documentul a fost publicat pe pagina Primăriei Chișinău.

Dispoziția de revocare a autorizației de desființare a Hotelului Național a fost semnată vineri, 20 mai.

„Ieșind în teren, specialiștii din cadrul Direcției generale arhitectură și relații funciare și ai Direcției transport public și căi de comunicație au depistat mai multe nereguli, inclusiv ce ține de amplasarea gardului pe drumul public și stoparea circulației rutiere, fără a avea vreun temei juridic. Pentru aceste lucrări, dar și pentru sistarea circulației pe partea carosabilului, nu a fost emisă o dispoziție de către Primărie”, au declarat reprezentanții Primăriei Chișinău.

Cei de la Primărie mai spun că, în lipsa unei astfel de dispoziție (n.r: de sistare a circulației pe partea carosabilului), Poliția trebuia să se implice imediat pentru a stopa încălcările comise.

„Agenția de Supraveghere Tehnică urmează să verifice declarația de începere a lucrărilor și faptul dacă antreprenorul general deține proiect de execuție a lucrărilor de demolare coordonat în modul stabilit de legislație. În ceea ce privește revendicarea dreptului de proprietate asupra clădirii, Agenția Proprietății Publice, ar trebui să facă lumină în acest caz și să întreprindă măsurile de apărare a interesului Statului”, au mai spus reprezentanții Primăriei Chișinău.

În acest context, Primăria Chișinău spune că a solicitat organelor de stat să intervină imediat la demontarea și evacuarea gardului.

Amintim că, viceprimarul Capitalei restabilit în funcție de instanța de judecată, Victor Chironda, a anunțat dimineață că a început procesul de demolare a Hotelului Național, chiar dacă „în decembrie, arhitecta-șefă a Chișinăului, Svetlana Dogotaru spunea că autorizația de desființare emisă în 2021 nu mai este valabilă”.

„Încă prin decembrie, d-na Dogotaru spunea că autorizația de desființare emisă în 2021 nu mai este valabilă. Acum o săptămână am fost invitat la CNA să depun mărturii cu referire la emiterea ilegală a autorizației de desființare, pe procesul penal deschis în baza plângerii depuse de Sergiu Tofilat. Agenția Proprietății Publice anunța că va revizui situația privind concesionarea hotelului. PUD-ul început în 2020 așa și nu a fost finalizat și nu a fost aprobat de CMC. Și cu toate acestea, băieții se apucă de demolat. Repejor, cât nu a fost numit noul șef al Procuraturii Anticorupție. Se pare că între timp, au mai fost emise ceva autorizații, s-au mai făcut ceva înțelegeri. Încă o proprietate a statului ”valorificată” cu succes. Încă un ”obiectiv” comercial mega-ălit-lux cu +100500 mii de metri pătrați și cu 4 locuri de parcare”, a spus Chironda.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X