„Este locul morții și al vieții mele”. Ultimul mesaj, însoțit de fotografiile de la Azovstal, înainte ca Dmitro Kozatski să se predea

Autor: , in Externe / 20 mai, 2022, 18:36

Luptătorul ucrainean care a realizat o serie de fotografii emoționante în timp ce apăra combinatul de la Azovstal din Mariupol pare să fi fost luat prizonier de forțele ruse. Într-un mesaj publicat pe Twitter în această dimineață, Dmitro Kozatski a dat de înțeles că s-a predat. „Apropo, cât sunt în captivitate, vă voi lăsa fotografii de cea mai bună calitate”, a scris acesta.

Dmitro Kozatski a publicat imagini cu soldați răniți ascunși în interiorul uzinei asediate, care au fost pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume. Vineri dimineață, aceasta a scris două mesaje pe rețeaua socială Twitter.

„Ei bine, asta-i tot. Mulțumesc din adăpostul de la Azovstal. Este locul morții și al vieții mele”, a scris Kozatski, potrivit Digi24.

Într-un tweet separat, acesta a publicat un link care face trimitere către fotografiile pe care le-a făcut în interiorul combinatului în perioada în care luptătorii ucraineni au reprezentat ultima rezistență din orașul-port asediat Mariupol.

„Apropo, cât sunt în captivitate, vă voi lăsa fotografii de cea mai bună calitate. Trimiteți-le la toate competițiile foto-jurnalistice. Dacă voi câștiga ceva, va fi foarte frumos după ce voi fi eliberat. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin”, a mai scris Dmitro Kozatski.

Vineri, comandantul Regimentului Azov, locotenent-colonelul Denis Prokopenko, spune, într-un scurt mesaj video filmat în incinta combinatului siderurgic Azovstal, că guvernul de la Kiev a dat ordinul de a înceta lupta pentru apărarea Mariupolului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X