Serviciile secrete americane, sceptice că Putin va fi influențat de o schimbare a opiniei publice ruse pentru a opri războiului din Ucraina

Autor: , in Actualitate / Externe / 21 mai, 2022, 10:03

Oficialii serviciilor de informații americane sunt sceptici cu privire la faptul că orice schimbare a opiniei publice rusești împotriva războiului purtat de Kremlin în Ucraina – chiar și una dramatică – ar avea un efect pentru a-l convinge pe președintele rus Vladimir Putin să pună capăt conflictului, potrivit mai multor surse citate de CNN.

Oficialii se îndoiesc, de asemenea, că războiul, despre care mulți analiști consideră că a fost un dezastru fără margini pentru armata rusă, este posibil să ducă la înlăturarea lui Putin de la putere, cel puțin pe termen scurt.

Această evaluare reflectă măsura în care oficialii consideră că Putin și-a consolidat controlul asupra Rusiei în cele peste două decenii de când se află la putere.

Putin este intim implicat în gestionarea zilnică a conflictului, potrivit a trei surse apropiate de serviciile secrete americane și occidentale, care au declarat pentru CNN că Putin participă direct la luarea deciziilor care, în majoritatea armatelor occidentale, ar fi rezervate ofițerilor de rang inferior.

„În mod clar, el este propriul său decident. Nu pare să se bazeze prea mult nici măcar pe experții din cadrul guvernului sau al cabinetului”, a declarat un înalt oficial NATO.

„Așa că este puțin cam greu de imaginat că opinia populară îl influențează atât de mult”, a mai spus oficialul alianței nord-atlantice, potrivit g4media.ro.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X