Congresmani americani, în vizită la Chișinău. S-au întâlnit cu Maia Sandu

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 mai, 2022, 09:57

Președinta Maia Sandu, a avut sâmbătă o întrevedere cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită de lucru la Chișinău. În cadrul discuției au fost abordate subiecte referitoare la evoluțiile de securitate din R. Moldova și din regiune, impactul economic major al războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și relațiile bilaterale moldo-americane – potrivit unui comunicat de presă al Președinției.

Șefa statului a mulțumit Statelor Unite pentru relația strânsă de colaborare dintre țările noastre, pentru proiectele de modernizare a Republicii Moldova realizate cu sprijin american și pentru susținerea proceselor democratice. La fel, președinta a mulțumit pentru sprijinul suplimentar anunțat de SUA în contextul războiului din Ucraina, deja recepționat la Chișinău.

Membrii Congresului SUA și-au exprimat aprecierea pentru reacția autorităților și pentru implicarea cetățenilor moldoveni în criza refugiaților din Ucraina. Ei au dat asigurări că SUA vor fi alături de R. Moldova în atenuarea consecințelor războiului, în recuperarea economică și în asigurarea securității energetice. Ei au salutat reformele pornite de echipa de guvernare și au subliniat, în context, importanța curățării justiției și a luptei împotriva corupției.

Șefa statului a menționat că, în pofida greutăților prin care trece Republica Moldova, reformele rămân o prioritate, în special în contextul parcursului nostru european. Ea a spus că își dorește să intensifice cooperarea bilaterală dintre R. Moldova și SUA, inclusiv prin dezvoltarea relațiilor comerciale, și că mizează pe sprijinul Statelor Unite pentru modernizarea R. Moldova, în lupta cu corupția și consolidarea democrației.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X