Rușii au atacat Severodonețk din patru direcții, dar ucrainenii nu i-au lăsat să intre în acest oraș strategic

Autor: , in Externe / 22 mai, 2022, 17:19

Orașul de importanță strategică Severodonețk din estul Ucrainei a fost atacat din mai multe direcții în cursul nopții, dar rușii au fost respinși, a informat duminică biroul lui Volodimir Zelenski.

„Severodonețk a fost atacat din patru părți în același timp, dar inamicul a fost respins și s-a retras pe pozițiile anterioare”, se arată în briefingul prezidențial de dimineață.

Șapte case din Severodonețk și cel puțin 27 de case din orașele și satele din jur au fost avariate.

Atacul asupra Severodonețk a făcut parte dintr-un asalt mai amplu de-a lungul liniei de contact între forțele ruse și ucrainene, a spus statul major militar ucrainean, potrivit hotnews.ro.

„Inamicul a tras cu mortiere și artilerie asupra pozițiilor forțelor de apărare de-a lungul întregii linii de contact, concentrându-și eforturile în direcția localităților Severodonețk și Lysychansk”, potrivit sursei citate.

„Forțele inamice se pregătesc să reia ofensiva în direcția Sloviansk”, a precizat statul major ucrainean, referindu-se la un alt oraș-cheie din zonă.

Severodonețk și Sloviansk sunt esențiale pentru controlul regiunii ucrainene Luhansk.

Rușii continuă bombardamentele

Serhiy Haidai, guvernatorul din Luhansk, a declarat și el că forțele rusești nu au reușit să pătrundă în oraș, în ciuda faptului că l-au atacat din patru direcții diferite.

Cu toate acestea, pe aplicația de mesagerie Telegram, el a adăugat că bombardamentele asupra zonelor rezidențiale sunt încă în curs de desfășurare și că a fost distrus un pod către orașul vecin Lysychansk.

Institutul pentru Studiul Războiului a spus, în ultima evaluare, că forțele rusești și-au intensificat eforturile pentru a încercui și captura Severodonețk și probabil vor continua să facă acest lucru în zilele următoare.

Rușii au adus în luptă, pe axa Severodonețk, singura companie care are în dotare „Terminator”, vehicule proiectate și construite cu scopul de a proteja tancurile principale de luptă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X