A apărut și reacția Chișinăului! MAEIE, despre declarația ministrei britanice privind echiparea armatei moldovenești la standardele NATO

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 mai, 2022, 15:37

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a reacționat la subiectul general în spațiul public ca urmare a declarațiilor ministrei de Externe a Marii Britanii, Liz Truss, precum că Republica Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardului NATO”.

„După cum se cunoaște și în spațiul public, țara noastră are relații de cooperare în domeniul securității și apărării cu mai mulți parteneri. Scopul acestui dialog ține atât de participarea la eforturile de asigurare a păcii și securității internaționale, cât și asigurarea capacităților necesare de apărare ale forțelor armate pentru contracararea potențialelor riscuri de securitate. Aceste acțiuni fac parte din obiectivele de promovare a interesului nostru național”, se arată în mesajul MAEIE.

Potrivit instituției, autoritățile Republicii Moldova promovează o agendă transparentă, bine cunoscută cetățenilor și partenerilor noștri.

„Totodată, ținem să reamintim faptul că cooperarea noastră cu NATO se desfășoară în cadrul Parteneriatului pentru Pace, principalul instrument al acestei cooperări fiind Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului (IPAP). Unul din elementele centrale ale acestui parteneriat ține de importanța respectării principiului neutralității constituționale a țării noastre de toți actorii vizați”, se mai arată în comunicat.

Reacția vine în contextul declarațiilor recente ale ministrei britanice de Externe, Liz Truss, care a spus că Republica Moldova ar trebui să fie echipată conform standardelor NATO.

Declarațiile au fost comentate luni și de către viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, care a transmis că Moscova va urmări atent în special reacția autorităților moldovene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X