Fotograful Paulus Adelsgruber, din Austria, a lansat expoziția de fotografie ,,Viena- Chișinău-Odesa 2018-2022”. Aceasta este găzduită de Centrul de Informare al UE la Chișinău

Autor: , in Actualitate / Social / 23 mai, 2022, 16:08

Până la războiul declanșat de Rusia în Ucraina, Republica Moldova avea o imagine negativă pentru unii austrieci iar pentru alții- o țară necunoscută. Cel puțin asta afirmă fotograful, Paulus Adelsgruber, din Austria, care a lansat expoziția de fotografie ,,Viena- Chișinău-Odesa 2018-2022”. Fotograful și-a propus astfel să schimbe părerile conaționalilor săi despre moldoveni și despre țara noastră. Lucrările sunt găzduite Centrul de informare al Uniunii Europene la Chișinău.

Expoziția cuprinde zeci de lucrări făcute în Republica Moldova, Austria și Ucraina. Preferata lui Paulus Adelsgruber însă este o fotografie făcută la Soroca.

PAULUS ADELSGRUBER, Fotograf:
Îmi place această fotografie pentru că este foarte romantică. De regulă, eu nu fac așa tip de fotografii, dar acest cal era atât de frumos, încât nu am putut să nu mă opresc și să-l fotografiez. Fotografia este făcută în Soroca.

Timp de patru ani, fotograful a adunat cele mai frumoase poze.

Uneori doresc să fac fotografii, alteori –nu, iar aparatul de fotografiat nu este folosit. Eu nu sunt un fotograf profesionist. Fotografia pentru mine este un hobby.

Paulus Adelsgruber se află în țara noastră din anul 2018. El predă limba germană în cadrul Universității Pedagogice ,,Ion Creangă din Chișinău. Paulus Adelsgruber susține că proiectul “Vienna – Chișinău – Odessa 2018-2022” a fost lansat pentru ca oamenii din Austria să afle cât de frumoasă este țara noastră.

PAULUS ADELSGRUBER, Fotograf:
Pentru publicul moldovean nu este ceva nou în cadrul acestei expoziții, dar pentru cel din Austria este contrariul. Astfel, mi-am dorit să fac un pod, care să lege Austria, Republica Moldova. Desigur și Ucraina.

Expoziția a fost organizată de Ambasada Austriei la Chișinău, iar evenimentul a fost inaugurat de ambasadoarea, Stella Avallone.

STELLA AVALLONE, AMBASADOAREA AUSTRIEI LA CHIȘINĂU:
Această expoziție arată cât de apropiați suntem în această lume. La fel cât de importantă este pacea, dar și dacă noi putem să o garantăm împreună.

Moldoveni, dar și străini stabiliți temporar în țara noastră au admirat deopotrivă fotografiile.

Toate fotografiile sunt frumoase. În special, cele făcute în Republica Moldova m-au impresionat. Mai exact, oamenii, dar și modul lor de viață.

Cel mai impresionante sunt fotografiile din Moldova și Ucraina pentru că acum cumva trecem prin niște vremuri dificile și mai neobișnuite pentru noi. Și aceste fotografii sunt mai sentimentale. În aceste fotografii vedem ce noi ne-am obișnuit zi de zi, dar nu apreciem poate

Este impresionant unghiul din care vede fotograful Republica Moldova, dar și celelalte țări care sunt vizate”. Sunt fotografii care vorbesc despre realitatea noastră în diferitele ei ipostaze.

Amatorii de fotografii pot admira lucrările fotografului din Austria până în data de 24 mai, inclusiv. Acestea sunt expuse în cadrul Centrului de informare al Uniunii Europene, situat pe strada Șciusev 97 din Capitală. Intrarea este gratuită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X